Audiovisual room+study room+tea room, executive couple spent 1.3 million “Poetry Book Tea Rhyme” home

Design / Quality /

视听室+书房+茶室,高管夫妻花130万打造的“诗书茶韵”之家

Life

视听室+书房+茶室,高管夫妻花130万打造的“诗书茶韵”之家

Tempeature of love

视听室+书房+茶室,高管夫妻花130万打造的“诗书茶韵”之家

The owner is a young couple. The female owner is enthusiastic and energetic. It is full of ideas and expectations for life. The male owner is quiet and calm. As a absolute right to speak in the enterprise, he always keeps calm and rational. Tea, reading, meditation …

视听室+书房+茶室,高管夫妻花130万打造的“诗书茶韵”之家

The seemingly opposite two people have become “balanced” because of the same hobbies. The designer brought a little “poetry tea rhyme” to their lives with home quality.

视听室+书房+茶室,高管夫妻花130万打造的“诗书茶韵”之家

The original apartment is a typical four -bedroom and two -hall pattern. Because only the couple lived, there is no need to have too many bedrooms, but the master bedroom is a large suite.

In addition, the male owner wants an independent study, and the female owner wants an audio -visual room … Combining the needs of the homeowner, the designer rationally planned the space layout.

视听室+书房+茶室,高管夫妻花130万打造的“诗书茶韵”之家

The living room is connected to the restaurant space. The whole is based on white and gray, and the warm wood color is used as a dress to create a pure and relaxed living atmosphere.

视听室+书房+茶室,高管夫妻花130万打造的“诗书茶韵”之家

The orientation of the things makes the overall space transparent, and the daylight is sufficient. The floor -to -ceiling windows introduce the courtyard scenery to the distant scenery into the room, quietly pulling the distance between man and nature, so that people can soothe and immerse life as soon as they return home.

视听室+书房+茶室,高管夫妻花130万打造的“诗书茶韵”之家

The living room television decentralization, custom TV cabinet uses the door to make a hidden design, push away the door, you can see a wonderful movie in the sofa, close the door, and display the books or crafts in the cabinet. OK.

视听室+书房+茶室,高管夫妻花130万打造的“诗书茶韵”之家

Some wall surfaces use art paint paint, because the uncertain texture of the final presentation, the changeable light passes through the dream curtain and maps it to the wall. The home seems to have a vivid expression. That slow -moving breath, like people’s hearts.

视听室+书房+茶室,高管夫妻花130万打造的“诗书茶韵”之家

The setting of the fireplace creates a warm sense of atmosphere for home, and the beating flames make people feel enthusiastic and positive attitude towards life.

视听室+书房+茶室,高管夫妻花130万打造的“诗书茶韵”之家

On the side of the corridor is a white and wooden wall plate and the hidden door of the same color. The space is strong. At the same time, the living room and the restaurant are cleverly divided by color to make the space more layered.

When considering the elements such as flooring and walls, a large number of natural materials and modification methods without stereotypes are also adopted. The wooden floor penetrates the warm and natural temperament, and its staggered texture touch will become more moist and vitality over time.

视听室+书房+茶室,高管夫妻花130万打造的“诗书茶韵”之家

On the side of the restaurant, the opening of the exhibition hall, the display of the owners from various places to collect the small hobbies that the homeowner likes to collect.

The ball -shaped lamps on the table are the favorite of female owners, and the soft light supports and warm dining scene.

视听室+书房+茶室,高管夫妻花130万打造的“诗书茶韵”之家

At the same time, the wall behind the dining table is used for storage space, and the door of the kitchen is hidden by the way.

视听室+书房+茶室,高管夫妻花130万打造的“诗书茶韵”之家

The area of ​​the equipment is reduced, the overall area of ​​the kitchen expands, and the functional facilities are complete as much as possible. Then use the wooden grille to make a hollow partition, and add a trace of interest to the cooking space with light and shadow.

视听室+书房+茶室,高管夫妻花130万打造的“诗书茶韵”之家

The primitive master bedroom is too small. Open the next bedroom, so that the bedroom, cloakroom, bathroom, and leisure balcony are synthesized together to synthesize a large suite. The moving line is smooth. There is also a “presidential suite” experience at home.

视听室+书房+茶室,高管夫妻花130万打造的“诗书茶韵”之家

The overall elevation of the leisure balcony is separated from the screen inside the bedroom, and the door is combined to completely separate the lighting to create a stable sleep space; push the door to move the door, the bedroom space instantly expands by one -third, open and transparent.

视听室+书房+茶室,高管夫妻花130万打造的“诗书茶韵”之家

At the same time, the leisure balcony can be a tea room and study room for female owners as a multi -functional area. In the spare time, flower arrangement, tasting, reading, one book and one tea, make home life full of rituals, relax and decompress for the mood.

In addition, we set up a round window on the separated wall, which connects to the living room separated by a wall.

视听室+书房+茶室,高管夫妻花130万打造的“诗书茶韵”之家

Both toilets play a neutral role. The main guards paved the wall with rock plates and interspersed with the original woody shelf and shutters. The quality and taste have double guarantees; Essence

视听室+书房+茶室,高管夫妻花130万打造的“诗书茶韵”之家

A separate study room for the male owner of Xi Jing is used for office and meditation. It is simply only: tatami, desk, seats, and a wooden table that can be connected to the desk. It is better to say that he can get along with himself more at ease.

视听室+书房+茶室,高管夫妻花130万打造的“诗书茶韵”之家

On the side of the master bedroom, we will make a small room and do a cloakroom. The cloakroom is mainly open, which is convenient for hanging clothes and putting bags; the dressing table is separated from glass windows from the bedroom. The two can also have good interaction when dressing up.

视听室+书房+茶室,高管夫妻花130万打造的“诗书茶韵”之家

The audiovisual room planned for the female owner who likes to follow up can make the two people who are immersed in the world do not disturb each other. With a bathroom, you don’t need to go too far when you go to the toilet when you chase the drama. You can also be a children’s room when you have children in the future.

More works of designers,

视听室+书房+茶室,高管夫妻花130万打造的“诗书茶韵”之家

Welcome to the small program below to view it ~

Author: ArticleManager